ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Παντελής Μπουκάλας ξεχωρίζει την ανθολογία «Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά! Ο Αγώνας του Εικοσιένα στην Ελληνική και Ξένη ποίηση» ανάμεσα στις επετειακές εκδόσεις για το 1821.

12 Ιανουαρίου 2022
piraeus bank

«Παρ’ όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες, έστω και ένα μικρότατο μέρος της εσαεί οφειλόμενης τιμής στους προγόνους μας αποδόθηκε το 2021... Αποδόθηκε με συνέδρια σε αρκετές πόλεις. Με διαλέξεις και συζητήσεις (ψηφιακές οι περισσότερες)... Με εκθέσεις τεκμηρίων της Επανάστασης... Με εκδόσεις ή κριτικές επανεκδόσεις βιβλίων άκρως απαραίτητων για το μάθημα της αυτογνωσίας, είτε για απομνημονεύματα αγωνιστών πρόκειται είτε για μελέτες Ελλήνων και ξένων.» Παντελής Μπουκάλας, Καθημερινή, 25.12.2021.

Ο Παντελής Μπουκάλας στο άρθρο του για τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2021, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ξεχωρίζει την έκδοση «Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά! – Ο Αγώνας του Εικοσιένα στην Ελληνική και Ξένη ποίηση», που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του εδώ