ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων: Χαιρετισμοί

17 Μαρτίου 2021

Eναρκτήριοι χαιρετισμοί στο συνέδριο «Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των
Επαναστάσεων (1776-1848). Επαναξιολογήσεις και Συγκρίσεις».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, o Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και ο ομότιμος καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α Πασχάλης Κιτρομηλίδης, κατά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων (1776-1848)».

Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαρτίου διοργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γ. Χαντζηνικολάου ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. και τους διακεκριμένους Έλληνες ακαδημαϊκούς που διοργάνωσαν το διεθνές συνέδριο, το οποίο, όπως τόνισε, «θα συνεισφέρει πολύτιμη επιστημονική γνώση και θα φωτίσει ακόμα περισσότερο πτυχές της ελληνικής ιστορίας εντάσσοντάς την στο ευρωπαϊκό της πλαίσιο και αναδεικνύοντας την αναπόσπαστη σχέση τους».

«Για την Τράπεζα Πειραιώς και εμένα προσωπικά, είναι μια μεγάλη τιμή η υποστήριξη αυτού του γεγονότος που θα αποτελέσει κορυφαίο κεφάλαιο στο πλαίσιο των εθνικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Την επέτειο που ιστορικά σηματοδότησε την επιστροφή του Ελληνισμού στο προσκήνιο της ιστορίας και την απαρχή της συγκρότησης του νέου ελληνικού κράτους», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαντζηνικολάου.