Μελέτη αγροτικού τομέα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα: 200 χρόνια ιστορίας. Προκλήσεις & προοπτικές

Πληροφορίες

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Φορέας

Περιγραφή Ενέργειας

Με τίτλο «Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα: 200 χρόνια ιστορίας. Προκλήσεις & προοπτικές» ολοκληρώθηκε μία ακόμη ειδική έκδοση, καρπός συνεργασίας της Τράπεζας Πειραιώς με επιστημονική ομάδα έγκριτων καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έκδοση περιλαμβάνει τρεις βασικές ενότητες: η πρώτη αποτελεί ιστορική αναδρομή, με στόχο την ανάδειξη του διαχρονικού ρόλου και της συμβολής του αγροτικού τομέα και των αγροτών στο γίγνεσθαι της σύγχρονης Ελλάδος. Η δεύτερη, αφορά σε μια επιμέρους παρουσίαση των προϊόντων και κλάδων του αγροτικού τομέα, με τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε δείκτες όπως η συμμετοχή στο ΑΕΠ, η απασχόληση και η διατροφική επάρκεια. Η έκδοση κλείνει με την τρίτη ενότητα «Με το βλέμμα στο μέλλον: Προκλήσεις και προοπτικές του πρωτογενούς τομέα σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Το περιεχόμενο της έκδοσης, υπό την επίβλεψη του κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν, Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, υποδείχθηκε και σχολιάστηκε από τους καθηγητές - ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

  • Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, Ιστορικό Υπεύθυνο Κέντρου Τεκμηρίωσης Ιστορίας της Ελληνικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Κωνσταντίνο Τσιμπούκα, Καθηγητή Γεωργικής Οικονομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Ελευθέριο Νέλλα, Γεωπόνο - Γεωργοοικονομολόγο, ΕΔΙΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε αυτή τη σελίδα, μπορείτε να βρείτε την έκδοση «Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα: 200 χρόνια ιστορίας. Προκλήσεις & προοπτικές» σε ψηφιακή μορφή!

download-resources