ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ

Έκδοση του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία
    2020 - 2021
  • Τοποθεσία
    -
  • Φορέας
    Τράπεζα Πειραιώς

Περιγραφή Ενέργειας

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των δράσεών της για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, εξέδωσε το ποίημα του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», που γράφτηκε στη Ζάκυνθο τον Μάιο του 1823 και εκδόθηκε στο Μεσολόγγι το 1825. Το ποίημα αποτελείται από 158 τετράστιχες στροφές, από τις οποίες οι 24 πρώτες καθιερώθηκαν από το 1865 ως ο Εθνικός Ύμνος.

Η έκδοση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» από την Τράπεζα Πειραιώς, έχει τη μορφή «βιβλίου τσέπης» και κοσμείται με ξυλογραφίες των αγωνιστών του 1821 του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει τη διάθεση του σπουδαίου αυτού ποιητικού έργου, και σε ψηφιακή μορφή, σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. Σε συνεργασία και με το Υπουργείο Παιδείας να φθάσει στα σχολεία όλης της χώρας και να αξιοποιηθεί σε εκπαιδευτικές δράσεις κατά τη διάρκεια του 2021.

Σημειώνεται ότι, μέσω και της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, θα διατεθεί στην ανά την υφήλιο ελληνική ομογένεια, στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και τις λοιπές εστίες ελληνισμού.

MEDIA GALLERY