Θεατρική Ομάδα «Αστροναύτες»

Η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» ιδρύθηκε το 2006 και το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στο θέατρο για παιδιά. Το ύφος των παραστάσεων χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη διαφορετικών θεατρικών μορφών (πρόζα, θέατρο κούκλας, σκιές, χορός) με έντονες τις επιρροές του λαϊκού θεάτρου και του θεάτρου δρόμου.

Αναφορές για την πρωτοτυπία των μέσων και των τεχνικών που επιλέγονται για το ανέβασμα των θεατρικών της έργων κάνει ο Θεόδωρος Γραμματάς (Καθηγητής Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) στο βιβλίο του «Στη χώρα του Τοτώρα», εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Ανάλογες αναφορές υπάρχουν στην υπό έκδοση διδακτορική διατριβή της Αλεξίας Παπακώστα «Κώδικες επικοινωνίας στο θέατρο για παιδιά».

Επιπλέον, η ομάδα απευθύνεται και στο ενήλικο κοινό παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις, performances, διοργανώνοντας  μουσικά και θεατρικά φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, το 1ο και 2ο World Jazz Music Festival, και το 1ο  φεστιβάλ παιδικού θεάτρου σε συνεργασία με το θέατρο «Φούρνος».

Τέλος, διερευνά συστηματικά την τέχνη του ζωντανού αγάλματος και συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του είδους, αλλά και φεστιβάλ θεάτρου δρόμου. Έργα της ομάδας  έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, στην ελληνική περιφέρεια αλλά και στο εξωτερικό όπως σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Κύπρο, Βέλγιο, Τσεχία, Πολωνία, Αυστρία.

Η Εικαστική εγκατάσταση «La bella Greca ή ό,τι απέμεινε», είναι η πρώτη εικαστική δράση που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες».

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Εικαστική εγκατάσταση για τη Μαντώ Μαυρογένους «La bella Greca ή ό,τι απέμεινε»