ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
200 Χρόνια ελεύθεροι: Δύο αιώνες από την Επανάσταση του 1821

ΦΟΡΕΙΣ

Οι Επετειακές Δράσεις της Τράπεζας Πειραιώς σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται σε συνεργασία με διακεκριμένους φορείς, ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς ερευνητές.

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών

H Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών έχει υπογράψει με την Τράπεζα Πειραιώς μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την παρουσίαση του Προγράμματος Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς σε όλες τις εστίες του ομογενειακού Ελληνισμού.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γενικά Αρχεία του Κράτους

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.),ως εθνική αρχειακή Yπηρεσία, συστάθηκαν το έτος 1914 και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στους τομείς της ιστορικής έρευνας, της διοικητικής πληροφόρησης, της εξυπηρέτησης του πολίτη και, εν γένει, του πολιτισμού.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) ιδρύθηκε το 1939 και αποστολή της είναι να προσφέρει σε Έλληνες και ξένους θεατές παραγωγές υψηλής ποιότητας.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) ιδρύθηκε το 1884 από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος και έχει καταστεί ο κατ’ εξοχήν φορέας μνήμης για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας με τη μακρόχρονη συλλεκτική, ερευνητική και εκθεσιακή δράση του.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η ιδέα της ίδρυσης Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, υπαρκτή ήδη από τον καιρό του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, υλοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 1837 με την έκδοση του διατάγματος «Περί συστάσεως του Πανεπιστημίου», που οδήγησε στην ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΙΤΠ

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Στην Τήνο, στο νησί της πίστης και της τέχνης, στη γενέτειρα μεγάλων Νεοελλήνων Καλλιτεχνών, ιδρύθηκε το 2002, από το Πανελλήνιο Ι. Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.), το κοινωφελές Ν.Π.Ι.Δ. «Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού» (Ι.ΤΗ.Π.)

Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος- Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης»

Η σύσταση του κοινωφελούς ιδρύματος «ΤΑΚΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ» εγκρίθηκε το 1997 με Προεδρικὸ Διάταγμα. Σκοπός του ιδρύματος είναι η μελέτη της νεοελληνικής ποίησης, στην οποία ο Τάκης Σινόπουλος εθήτευσε, και η σύνδεσή του με την κοινωνία.

piraeus financial holdings

StudioBauhaus

Η StudioBauhaus είναι εταιρεία οπτικοακουστικών έργων με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2014 από τον Κωνσταντίνο Βασίλαρο και τον Ορφέα Περετζή. Έχει στο βιογραφικό της κινηματογραφικές παραγωγές μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Nonetheless Productions των ΗΠΑ, την Utopie Films της Γαλλίας, την Breakthru Films της Πολωνίας.

Θεατρική Ομάδα «Αστροναύτες»

Η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» ιδρύθηκε το 2006 και το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στο θέατρο για παιδιά. Το ύφος των παραστάσεων χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη διαφορετικών θεατρικών μορφών (πρόζα, θέατρο κούκλας, σκιές, χορός) με έντονες τις επιρροές του λαϊκού θεάτρου και του θεάτρου δρόμου.

Νικόλαος Καραπιδάκης

Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και τ.Πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Άννα Pouradier Duteil -Λοϊζίδου

τ. Διευθύντρια του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σέρκος Χαρουτουνιάν

Καθηγητής Χημείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Κωνσταντίνος Τσιμπούκας

Καθηγητής & Διευθυντής στο Εργαστήριο Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Ιστορικός Υπεύθυνος Κέντρου Τεκμηρίωσης Ιστορίας της Ελληνικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ελευθέριος Νέλλας

Εργαστηριακό και Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π) του Εργαστηρίου Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και Επιχειρήσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποστηρίζει τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία, και προωθεί τη σύνδεση του Πολιτισμού με το Περιβάλλον.