ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Έκδοση του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού

Πληροφορίες

  • Τοποθεσία

    -

  • Φορέας

Περιγραφή Ενέργειας

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του Επετειακού της Προγράμματος για τη συμμετοχή της στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, προχώρησε στην έκδοση του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, που γράφτηκε στη Ζάκυνθο το Μάιο του 1823 και τυπώθηκε στο Μεσολόγγι τον επόμενο χρόνο. Το ποίημα αποτελείται από 158 τετράστιχες στροφές, από τις οποίες οι 24 πρώτες καθιερώθηκαν από το 1865 ως ο Εθνικός Ύμνος.

Η έκδοση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» από την Τράπεζα Πειραιώς, έχει τη μορφή «βιβλίου τσέπης» και κοσμείται με ξυλογραφίες των αγωνιστών του 1821 του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει σχεδιάσει τη διάθεση του σπουδαίου αυτού ποιητικού έργου, και σε ψηφιακή μορφή, σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. Σε αυτή τη σελίδα, θα βρείτε διαθέσιμη την έκδοση του Εθνικού Ύμνου σε ψηφιακή μορφή. Στόχος είναι να φθάσει στα σχολεία όλης της χώρας και να αξιοποιηθεί σε εκπαιδευτικές δράσεις κατά τη διάρκεια του 2021-2022.

Σημειώνεται ότι, μέσω και της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού, διατίθεται στην ανά την υφήλιο ελληνική ομογένεια, στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και τις λοιπές εστίες ελληνισμού.

Οπτικοακουστικό υλικό

MEDIA GALLERY